Beste mensen,

Hierbij willen wij jullie vragen hetvolgende te lezen. Het is een heel erg goed initiatief van een Belgische professor. Wij gaan deze professor helpen met het inzamelen van zaden. Graag willen wij jullie vragen of jullie ons hiermee willen helpen. Het soort zaad maakt niet uit zo lang het maar geen bloemzaad is. Dit kan op een aantal manieren, nl:

  • hebben jullie nog zaden liggen die jullie niet gebruiken of tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten en anders weg zouden gooien?? Doe dit liever niet maar stuur ze naar ons toe zodat wij ze weer door kunnen sturen naar deze professor.
  • men kan ook zelf zaden winnen uit de groenten en fruit die men dagelijks eet.
  • als men een bestelling plaatst bij ons, kan men op deze pagina een zakje zaden aankopen om deze vervolgens te doneren aan dit project. Dit zakje zaden leggen wij dan vervolgens apart bij de zaden die naar de professor gaan.

De organisatie
Zaden voor Voedsel (vh. Zaden voor leven) is een project dat is opgestart door de Belg Prof. Dr. Willem van Cotthem. Vanuit het standpunt ‘Stuur ze geen voedsel, maar laat ze zelf tuinieren’ zamelt hij allerhande tropische zaadjes in en zorgt er vervolgens eigenhandig voor dat deze op de juiste plek aankomen. Die plekken liggen  in verschillende landen, t.w. in Z.W.-Algerije (Sahara), Malawi (Zuid-Afrika), Tamil Nadu (Zuid-India) en in Burkina Faso en worden geleid door onder meer Unicef (eerste project). De bevolking in deze gebieden wordt geleerd een eigen moestuintje van ongeveer 30 m2 aan te leggen en dagelijks te onderhouden. 

Waarom?
Kleinschalige projecten bieden meer kansen op succes, doordat de bevolking zich bijvoorbeeld totaal inzet om de eigen tuin dagelijks te onderhouden. Hun betrokkenheid is beduidend groter. Van Cothem heeft  zelf vastgesteld dat in veel ontwikkelingslanden het basisprobleem van de honger en de armoede gevormd wordt door een blijvend gebrek aan steun voor de aanleg van kleine familietuintjes en schooltuinen. Aan grotere projecten is meestal  geen gebrek maar omdat dit soort projecten voor de bevolking vaak niet te overzien valt, komen deze vaak stil te liggen.

Hoe kun jij meedoen?
Heel simpel. Stuur geen geld! Zaden voor voedsel wil graag de zaden van allerlei groenten, kruiden en fruit. Dus hebben jullie zaden liggen die niet meer gebruikt worden of willen jullie zaden doneren, laat dit dan weten aan ons via ons emailadres:
info@zaden-enzo.nl.

De zaden kunnen opgestuurd worden naar het volgende adres:
Zaden en Zo
o.v.v.: Seeds for food
Langezand 31
8223 WC Lelystad

Voor meer informatie over dit project kunt u ook naar de website van
Zaden voor voedsel gaan.

© 2012 - 2023 Zaden en Zo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel