Saffraankrokus maat 8-9 (25x)

Vorige Artikel 2 van 2
€ 4,75 (inclusief btw)

LET OP! Levering vanaf augustus 2022!

Verpakt per 25 stuks.

Prachtige mooie grote bolmaat: 8-9

De saffraankrokus wordt ca. 15 cm hoog en heeft lichtviolette bloemen met in het midden van de bloemblaadjes 3 glanzende rode meeldraden met stampers. Hierin zit alle kleur en smaak van de saffraan. Oogt nu zelf je saffraan!!

Planten: vanaf half augustus tot eind september planten op regels. Voor de afstand tussen de regels kunt u zo'n 15 centimeter aanhouden. De bollen rechtop, met het pluimpje naar boven, in de regel planten ca. 10-15cm diep. 

Oogsten: Het beste is om de gehele bloem te plukken als deze net open is. Trek voorzichtig de drie rode stampers uit de bloem. De stampers zullen vooralsnog met hun uiteinden aan elkaar vast zitten. Omdat de beste saffraan verkregen wordt van alleen het rode gedeelte van de stampers, kunt u dus het gedeelte waar de stamper overgaat van rood naar licht geel en wit het beste weggooien zodat u uiteindelijk alleen de rode gedeeltes van de stampers overhoudt die u vervolgens op een schaaltje verzameld. Als u alle stampers verzameld heeft kunt u gaan drogen.

Drogen in de oven:  spreidt de stampers evenredig uit over het ovenrooster dat met bakpapier is bedekt. Daarna plaatst u het rooster midden in de oven en laat de stampers bij zo'n 50 graden Celcius drogen. Houd goed in de gaten of de stampers al droog genoeg zijn want als de stampers te lang in de oven blijven zal de kwaliteit van de saffraan minder worden. Zodra de stampers niet meer aan elkaar kleven en mooi opgedroogd zijn, kunt u ze weer uit de oven halen. Dit proces zal tussen de 10 en 20 minuten duren, afhankelijk van de hoeveelheid stampers die u per keer droogt. De gedroogde stampers hebben nu al het uiterlijk van saffraan maar om het echt saffraan te laten worden dienen de gedroogde stampers minstens een maand in luchtdichte verpakking, in het donker te worden opgeborgen. Als u na deze maand de verpakking opent komt de geur van saffraan u al tegemoet en is de saffraan klaar voor gebruik.

Verpakt in een brievenbusdoosje! 

Wil je naast de Saffraan ook nog zaden of iets anders bestellen doe dat dan in een aparte bestelling. Anders wordt alles pas begin augustus geleverd!

© 2012 - 2022 Zaden en Zo | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel